100% przecier z żółtych pomidorków datterino – delikatny, naturalnie słodki, o niskiej kwasowości. Wyjątkowy kolor i subtelny smak czynią go idealnym składnikiem do dań, w których liczy się zarówno estetyka, jak i finezja smaku. Bez dodatków – tylko włoskie pomidory, uprawiane i przetwarzane w regionie Kampania.
Zastosowanie w daniach:
- Sosy do makaronów i gnocchi – świetna alternatywa dla klasycznej passaty pomidorowej, np. z owocami morza, warzywami lub ricottą,
- Pizza gialla – idealna baza do pizzy gourmet z burratą, mortadellą lub pancettą, guanciale,
- Kuchnia fusion / fine dining – element koloru i delikatności w daniach mięsnych lub rybnych (np. z dorszem, przegrzebkami),
- do dań wegetariańskich – curry, dania jednogarnkowe, gulasze warzywne,
- jako baza do zup-kremów- np. z pieczoną dynią i imbirem,
- w roli sosu do dań typu fit – ze względu na niską kaloryczność i lekki smak.