Mąka o charakterystycznym, żółtym kolorze typowym dla ziarna pszenicy, a strukturze bardziej przypominającej drobne ziarna"manny", a niżeli mąkę. Pszenicę durum przypominającą kaszkę mannę otrzymuje się poprzez mielenie najlepszej jakości pszenicy durum. To sprawia, że jest szczególnie odpowiednim produktem do wytwarzania wyśmienitego pieczywa zarówno w warunkach domowych, jak i w produkcji przemysłowej. Rimacinata jest używana przeważnie do produkcji: fettuccine, spaghetti alla chitarra, lasagne, gnocchi, cannelloni itd. W zależności od upodobań opcjonalnie dodaje się również do niej jaja. Na koniec należy podkreślić, jak duża zawartość karotenoidów kryje się w tej wyjątkowej mące, która nadaje produktowi charakterystycznej, bursztynowej barwy i jest wyraźnie lepszą od innych produktów z pszenicy w wyniku zwiększonego stężenia karotenoidów zawartych zarówno w zewnętrznej, jak i wewnętrznej części ziarna.
Mąka „rimacinata Divella 1kg
Kod produktu | DVL10 |
Producent | Divella |
Waga | 1kg |
Jednostka sprzedaży | szt. |
Sztuk w kartonie | 10 |
Rodzaj produktu | suche |