Mille Sapori Plus, importer i dystrybutor włoskich produktów spożywczych działający na terenie Polski, podejmuje kolejne kroki w kwestii poszerzania oferty handlowej. Włoska grupa Cremonini, do której należy, europejski lider w sektorze mięsnym (zwłaszcza jeśli chodzi o wołowinę) oraz spółka zależna Inalca Food & Beverage gwarantują precyzyjną selekcję w tej dziedzinie. Dzięki wnikliwej pracy specjalistów mamy możliwość porównania, oceny i wyboru produktów mięsnych, gdzie cena jest jak najbardziej adekwatna do jakości.
MEAT SELECTION, nazwa projektu uruchomionego przez włoską firmę z siedzibą w Warszawie i pięć innych oddziałów zlokalizowanych w najbardziej wpływowych miastach Polski: Krakowie, Poznaniu, Gdańsku, Wrocławiu i Lublinie, przedstawia wybraną linię wyselekcjonowanych produktów mięsnych, zarówno wołowych jak i wieprzowych, które właśnie trafiły na rynek konsumencki.
Jakość usług oferowanych przez firmę Mille Sapori Plus to przede wszystkim skrupulatna ocena dostawców, którzy muszą spełniać wszelkie kryteria bezpieczeństwa żywności i poszanowania środowiska naturalnego, co tyczy się całego procesu dostaw. Ten czynnik stanowi wyjątkowo ważny element dla polityki jakości firmy, która w głównej mierze pragnie skupić się na stałej dostawie produktów mięsnych, jednocześnie spełniając wszelkie możliwe oczekiwania klientów dotyczące jakości i ekologii. Mięso to niezwykle ważny element naszej diety. Około 20% mięsa to „białka szlachetne”, które charakteryzują się wysoką wartością odżywczą, ok. 50-80% stanowi woda. Proporcje te mogą ulegać zmianie, jest to zależne przede wszystkim od wieku zwierzęcia (wyższy % wody u młodych osobników), jak i od stanu tuczu. Mięso składa się również z lipidów (tłuszczów), minerałów i witamin. Elementów tych nie można w żaden sposób zastąpić, dlatego w zdrowej diecie pełnią bardzo ważną funkcję: porównywalnie wartość odżywcza białek mięsnych jest niższa jedynie od jajek i serwatki.
Mięso jest również doskonałym źródłem żelaza. Zawartość tego pierwiastka w produktach mięsnych jest znacznie wyższa w porównaniu z żywnością pochodzenia roślinnego. Jest też absorbowane w znacznie wyższych proporcjach (co najmniej 3 krotnie). Przypomnijmy, że żelazo jest głównym składnikiem hemoglobiny i odpowiada przede wszystkim za transport tlenu w tkankach ludzkiego ciała. Są to tylko niektóre powody, dla których produkty z tej kategorii nie powinny być traktowane jako wróg naszego ciała (gdyż niejednokrotnie są w ten sposób identyfikowane), ale raczej jako użyteczni i ważni sojusznicy w naszej zrównoważonej diecie.
Mille Sapori Plus po raz kolejny podkreśla swoją znaczącą rolę na polskim rynku, który jest coraz bardziej dostosowany do inicjatyw ekspansyjnych. Spośród wszystkich kategorii produktów spożywczych MEAT SELECTION może odegrać bardzo ważną rolę dla polskich konsumentów w sektorze Ho.Re.Ca