Rigatoni to dość krótki makaron o prostym cięciu o długości mniej więcej 23 mm. Ten rodzaj makaronu jest idealny do rzadkich sosów zarówno mięsnych, jak i warzywnych. Lekki sos niezwykle łatwo dostaję się do środka co sprawia, że sos świetnie się rozprowadza i jest dużo łatwiejszy do nabierania.
Collezione da chef to:
- "stone debranning" to nowoczesna technologia, która wykorzystuje starożytną metodę oczyszczania każdego ziarna pszenicy, zachowując jego pierwotną jakość w nienaruszonym stanie
- młyny do mielenia ziarna wykorzystywane są już od czterech pokoleń, a do tego wszystkiego czyste górskie powietrze, krystalicznie czysta woda źródlana i tylko najlepsza wyselekcjonowana pszenica
- Collezione da chef to linia stworzona specjalnie dla branży restauracyjnej, makaron zawiera ponad 14% białka, dzięki czemu zachowuje jędrność i formę „al dente” nawet po dwukrotnym ugotowaniu. Szeroki wybór kształtów zarówno klasycznych, jak i regionalnych.