Makarony marki De Cecco to numer 1 we Włoszech. Te wyśmienite makarony w charakterystycznych niebieskich opakowaniach podbiły serca konsumentów na całym świecie dzięki wybornemu smakowi osiąganemu dzięki zastosowaniu tradycyjnej technologii wytwarzania oraz najwyższej jakości surowców.
Własne młyny pod stałą kontrolą De Cecco umożliwiają użycie w procesie produkcji jedynie świeżej mąki durum - semoliny. Natomiast tradycyjny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze sięgający 1886 r. pozwala zachować niezmienione wartości odżywcze makaronu. Wszystkie formy makaronu De Cecco powstają przy użyciu forem z brązu. Ten unikalny proces pozwala zachować walory kolorystyczne i smakowe makaronu po ugotowaniu.
Firma posiada następujące certyfikaty jakości: Slow Drying,Product Certification, EPD Certification, Halal, Kosher, IFS Food, BRC, Haccp, ISO9001:2008, ISO 14001:2004,SA8000.
De Cecco S.p.A
- Nazwa firmy: De Cecco S.p.A.
- Adres siedziby: Via F. De Cecco – 66015 Fara San Martino (Chieti), Włochy
- Adres strony www: https://www.dececco.it