Suszona bottarga z cefala - sarda affumicati

Bottarga to nic innego jak zasuszone tradycyjnymi metodami jajeczka rybich gonad. Do jej "produkcji" wykorzystuje się najczęściej gonady tuńczyka błękitnopłetwego lub cefala pospolitego. We Włoszech bottargę z cefala pospolitego produkuje się w Toskanii, Kalabrii, na Sycylii oraz na Sardynii. Kupić ją można wszędzie. Występuje w dwóch postaciach: całych "kiełbasek" oraz w formie proszku. Bottargę konsumuje się najczęściej jako przystawkę lub jako dodatek do makaronu, nadając daniu wyjątkowego, morskiego posmaku (szczególnie polecana do spaghetti z owocami morza).

Kod produktu PL00391
Waga ok. 100g
Jednostka sprzedaży kg
Sztuk w kartonie 60
Rodzaj produktu świeże
Zapytaj o produkt

Lokalizacja

NEWSLETTER

Zapisz się do newslettera Mille Sapori Plus IF&B, aby zawsze być na bieżąco z najbardziej aktualnymi ofertami, rabatami, promocjami, wydarzeniami i wszystkimi innymi aspektami związanymi z działalnością Mille Sapori Plus IF&B.

zapisz się do newslettera

Kontakt

MILLE SAPORI PLUS Sp. z o.o.

ul. K.Gierdziejewskiego 7

02-495 Warszawa

biuro@millesapori.pl
tel. +48 22 290 33 33
NIP: PL 5272633791
REGON: 142437942
KRS: 0000361584 Krajowy Rejestr Sądowy Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 500.000,00 zł

Sklep

Nasz sklep internetowy, na którym mogą Państwo zakupić dowolny, ulubiony produkt Mille Sapori zaprasza! Wszystko w zasięgu Twojej ręki, teraz łatwiej, szybciej i wygodniej!

www.millesaporisklep.pl

Wszystkie prawa zastrzeżone dla MilleSapori / Stroną zaprojektowała i wykonała firma IT-SONET
Informacje o ciasteczkach

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.