Oliwa produkowana z odmian oliwek takich jak coratine i oliaroli, znanych i crenionych przede wszystkim ze względu na swój niezwykle przyjemny i niepowtarzalny smak. Sekret wyjątkowości oliwy tkwi w najwyższej jakości oliwkach użytych do jej produkcji oraz obecności oliwek coratina przetworzonych w ciągu 24 godzin od zbiorów. Oliwa z pewnością obudzi w każdym zmysł smaku i węchu, nadając każdej potrawie witalności i świeżego smaku. Wypróbuj jej na surowo w połączeniu z typowymi, włoskimi potrawami. Oliwa niefiltrowana nazywana jest często swoistym beaujolais nouveau wśród oliw, ze względu na to, że jest to oliwa wyjątkowo młoda, o bardzo świeżym, przyjemnym, aczkolwiek zdecydowanym smaku i aromacie. Oliwa niefiltrowana we Włoszech najlepiej smakuje „prosto od chłopa”, bezpośrednio z frantoio, niemalże zaraz po tłoczeniu. To bardzo gęsta i mętna oliwa, która idealnie nadaje się do stosowania zarówno na zimno do sałatek, świeżych warzyw jak i na ciepło, do doprawiania zup, gulaszu czy polania gorącej bruschetty.
Oliwa z oliwek extra vergine grezzona z uchem „anfora” LEVANTE
Kod produktu | BIO29 |
Producent | LEVANTE |
Pojemność | 1l |
Jednostka sprzedaży | szt. |
Sztuk w kartonie | 6 |
Rodzaj produktu | suche |