Oryginalnie pochodząca z Bolonii (stolicy Emilia – Romagna) mortadella jest włoską kiełbasą na bazie drobno mielonej mieszaniny mięsa wieprzowego, w jej skład wchodzi co najmniej 15 % małych kostek słoniny. Mortadella jest czołowym produktem Bolonii. Można w niej doskonale wyczuć smak przypraw, w tym czarny pieprz, gałkę muszkatołową oraz rzecz jasna - pistacje. Produkuje się ją głównie ze zmielonej do postaci pasty wieprzowiny. Kiełbasa jest certyfikowana IGP co oznacza, że jest chroniona nazwą pochodzenia oraz miejscem produkcji. Wspaniała w parze ze świeżo upieczoną pizzą, jako wędlina do pieczywa z mozzarellą lub składnik deski wędlin.
Mortadella 100% włoska z pistacją vacuum Gourmé
Kod produktu | PL00889 |
Producent | Gourmé |
Waga | ok. 8kg |
Jednostka sprzedaży | kg |
Sztuk w kartonie | 2 |
Rodzaj produktu | świeże |