Włoska wędlina dojrzewająca produkowana tylko i wyłącznie z polędwicy wołowej. Jest to tradycyjny przysmak regionu Lombardii na północy Włoch (a konkretnie Valtelliny). Warunki panujące na tych terytoriach sprawiają, że bresaola nabiera charakterystycznego, delikatnego i soczystego smaku. Zanim jednak będzie nadawała się do konsumpcji leżakuje w solance przez kilka tygodni, a następnie natarta aromatycznymi przyprawami dojrzewa przez kolejne kilka miesięcy. Cały ten skomplikowany i skrupulatnie praktykowany proces produkcji wędliny sprawia, że ma ona niesamowite walory smakowe, wyróżnia się także bardzo niską zawartością tłuszczu.Bresaola carpaccio to produkt stworzony właściwie w jednym celu. Idealnie nadaje się do drobnego siekania czy też cieniutkiego krojenia. Bezkonkurencyjny skłanik włoskiego carpaccio. Idealna jako dodatek do pizzy z rukolą oraz płatkami Parmigiano Reggiano.
Coppa / karkówka dojrzewająca z Parmy vacuum
Kod produktu | PL00883 |
Producent | Gourmé |
Waga | ok. 800g |
Jednostka sprzedaży | kg |
Sztuk w kartonie | 4 |
Rodzaj produktu | świeże |