Spaghetti razowe Divella

Spaghetti to najsłynniejszy makaron pochodzący z południa Włoch, z miast o największej koncentracji fabryk makaronów : Neapol, Genua i Liguria. Spaghetti jest to długi makaron o okrągłym przekroju, jego średnia wynosi ok. 1,92 / 2,00 mm. Po raz pierwszy nazwę “Spaghetti” użyto oficjalnie w 1819 roku na łamach pierwszego włoskiego słownika Nicolo Tommaseo i Bernardo Bellini . Spaghetti miało być “Tak grube jak nić Spago i tak długie, jak sopracapellini ” W 1957 roku BBC nadał pierwszy dokument o produkcji tego makaronu. Następnego dnia linie telefoniczne BBC blokowały się od rozmów telefonicznych z osobami, które chciały uzyskać więcej informacji odnośnie producentów spaghetti w celu zakupu bądź dystrybucji tego produktu. Spaghetti mogą być serwowane
z pomidorami, jest idealne do zimnych sosów z warzywami i aromatycznymi ziołami . Doskonale nadaje się również do szybkich, gorących sosów z czosnkiem i pieprzem. Jest perfekcyjne z sosami rybnymi ze skorupiaków i innych owoców morza , z “zielonymi” sosami śmietanowymi, mascarpone , miękkimi serami i topionymi , z przyprawami takimi jak szafran, rzodkiewka, curry czy imbir.

Niskokaloryczny i pełnoziarnisty makaron Divella to świetna propozycja dla osób aktywnych, dbających o linię i dobre samopoczucie. Właściwie komponowanie zdrowych posiłków nie jest łatwe. Na szczęście z pomocą przychodzą produkty z kategorii „zdrowa żywność”. Tym razem polecamy włoskie makarony typu integrale.

Dostępne opakowania: 500g

Uwaga!

Mille Sapori Plus IF&B zmienił godzinę otwarcia.
Sprawdź zaktualizowany harmonogram w dziale kontakt