Savoiardi Divella

Te biszkoptowe ciasteczka są bardzo smaczne, pochodzą z Sabaudii, czyli północnej granicy Włoch. Mają bardzo unikalną strukturę, która odróżnia je od innych. Są niezwykle kruche i lekkie, a ich powierzchnia pokryta jest warstwą bardzo drobnych kryształków cukru. Wnętrze ciastek jest porowata, co czyni je idealnym rozwiązaniem jako dodatkowy składnik ciast, ponieważ bardzo dobrze pochłania kremy używane do ciasta. Mają charakterystyczny, cylindryczny kształt o lekko rozszerzonych, zaokrąglonych końcach, przypominających nieco kostkę . W Anglii słodycz ten przyjął nieco inną nazwę i jest spotykany jako ” Lady Fingers “.
Mówi się, że savoiardi po raz pierwszy zostały wyprodukowane w 1400 roku, kiedy to Książę Savoy oczekiwał w swoim pałacu
na króla Francji. W kuchni herbatniki te są bezdyskusyjnym rarytasem. Spożywane na śniadanie lub jako przekąska, ale także świetnie sprawdzają się jako dodatek do deserów. Wśród wielu receptur z użyciem savoiardi można je dodać między innymi do Tiramisu
czy czarnego puddingu, typowej mieszaniny czekoladowej przygotowywanej w karnawale.

Dostępne opakowania: 400g

Uwaga!

Mille Sapori Plus IF&B zmienił godzinę otwarcia.
Sprawdź zaktualizowany harmonogram w dziale kontakt