Rozmaryn otarty Italdroghe (opakowanie cateringowe)

Rozmaryn to zioło pochodzące z basenu Morza Śródziemnego, doceniane już w starożytności. Ma formę krzaka o ciemnozielonych liściach w kształcie igieł, które stosuje się w kuchni jako przyprawę. W średniowieczu rozmarynem karmiono owce, gdyż dzięki temu
ich mięso zyskiwało wyborny smak. To dlatego, że zarówno smak, jak i zapach rozmarynu jest bardzo intensywny, należy dodawać
go do potraw rozważnie. Rozmaryn w kuchni wykorzystywany jest w formie świeżej, a także suszonej. Stosuje się go do przyprawiania: dań z mięsa, zapiekanek, warzyw, makaronu, smażonych ryb, owoców morza oraz bulionów i marynat.

Dostępne opakowania: 1kg

Uwaga!

Mille Sapori Plus IF&B zmienił godzinę otwarcia.
Sprawdź zaktualizowany harmonogram w dziale kontakt