Roladki pleśniowe z mleka koziego

Sery i mleko kozie stają się coraz bardziej popularne i cenione , zarówno ze względu na bogactwo wartości odżywczych oraz charakterystyczny smak. Mleko kozie ma dużo lepsze właściwości niż mleko krowie, zwłaszcza w odniesieniu do składu.
Takich różnic można wymienić wiele. Mleko kozie jest wysoce strawne(ponieważ kulki tłuszczu są mniejsze) dzięki czemu jest zdrowsze dla jelit, jest to również produkt idealny dla osób nietolerujących zwykłego białka, ponieważ mleko kozie to kompozycja białka bardziej podobnego do ludzkiego, ze względu na mniejszą ilość kazeiny. Ser kozi ma bardzo nietypowy smak i dojrzewa w ciągu
pierwszych dni, a wraz z procesem starzenia się twardnieje i smak sera staje się bardziej wyrazisty i ostrzejszy.

Dostępne opakowania: 180g, 1kg

Uwaga!

Mille Sapori Plus IF&B zmienił godzinę otwarcia.
Sprawdź zaktualizowany harmonogram w dziale kontakt