Penne rigate z matrycy z brązu 500g La Molisana

Penne rigate to fenomen jeśli chodzi o makarony – podbił cały świat. Jest to jeden z najbardziej znanych, uniwersalnych makaronów.
Ma kształt długopisu o czym świadczy też nazwa, bowiem “penne” oznacza po prostu długopis. Zaskakująca jest jego uniwersalność, pasuje niemalże do każdej potrawy, do każdego sosu, w niemalże każdej formie podania. Makaron pochodzi z regionu Lombardii, jest dosyć gładki, prosty, “ucięty” na końcach. Penne jest idealny do przygotowania makaronów pieczonych, wyśmienity z sosem najczęściej na bazie warzyw, takich jak papryka, cukinia i karczochy, z mięsem wieprzowym lub wołowym.

Czas gotowania: 11 minut

Uwaga!

Mille Sapori Plus IF&B zmienił godzinę otwarcia.
Sprawdź zaktualizowany harmonogram w dziale kontakt