Owoce morza

Owoce morza to termin określający grupę stworzeń pochodzenia zwierzęcego żyjących w słonej wodzie ( ale nie zawsze ! ) , która skupia wszystkie organizmy należące do gatunku mięczaków. Są to głowonogi (takie jak ośmiornice, mątwy , kalmary), ślimaki, małże
(małże , ostrygi), skorupiaki ( homary, krewetki, kraby itp). Właściwości odżywcze owoców morza powinny być rozpatrywane indywidualnie w zależności od gatunku zwierząt. Stanowią one podstawę diety w wielu częściach świata, ponieważ są zdrowe, niskokaloryczne, łatwe do pozyskania i łatwe do przygotowania. Owoce morza można przygotować na przeróżne sposoby, od różnego rodzaju risotto poczynając, kończąc na sałatkach, makaronach i przystawkach.

Mieszanka dostępna w naszej ofercie to przede wszystkim: paluszki surimi, małże, kalmary, krewetki koktajlowe, mątwa).

Dostępne opakowania: ok. 1kg