Masło polskie extra

Prawdziwe, tradycyjne masło najwyższej jakości. Stanowi naturalny produkt o wysokiej zawartości potrzebnych dla organizmu związków mineralnych i witamin, są w nim obecne duże ilości głównie witaminy A, karotenoidów oraz witaminy D i E.
Masło MLEKOVITY jest produkowane z surowca pochodzącego z czystych ekologicznie terenów Podlasia – tzw. „zielonych płuc Polski”. Ten surowiec to mleko krowie – klasa extra, z którego uzyskuje się pierwszorzędną śmietankę. Tę z kolei poddaje się procesowi zmaślania, który prowadzi do ukształtowania tłuszczu tak, by wyprodukowane masło dobrze się rozsmarowywało nawet
bezpośrednio po wyjęciu z lodówki. Produkt zatem charakteryzuje się przede wszystkim doskonałą smarownością (bez względu
na porę roku) i smakowitością. Nie zawiera tłuszczów roślinnych, a minimum 82% tłuszczu mlecznego. Ma smarowną, jednolitą konsystencję i barwę.

Dostępne opakowania: 200g

Uwaga!

Mille Sapori Plus IF&B zmienił godzinę otwarcia.
Sprawdź zaktualizowany harmonogram w dziale kontakt