Makaron KAMUT Spaghetti De Cecco

Pszenica wykorzystana do produkcji linii makaronów “KAMUT” pochodzi tylko i wyłącznie z organicznych plantacji (czyli takich, gdzie kładzie się nacisk na naturalne sposoby produkcji, maksymalnie zmniejszając przy tym zużycie środków chemicznych). Ziarna kamut to rodzaj pszenicy powszechnie uprawianej tysiące lat temu na obszarze pomiędzy Egiptem a Mezopotamią. Nazwa pochodzi od słowa używanego w języku starożytnych Egipcjan : Ka’moet, czyli “ziarno” bądź “duszą ziemi” Ziarno to zostało ponownie odkryte przez naukowców, którzy długo pracowali nad “wskrzeszeniem” tej wyjątkowej odmiany pszenicy. Makaron powstały na bazie pszenicy kamut ma wyjątkowy smak – deliktanie słodki z lekką nutką orzecha. Jest również zbogacony o witaminy, takie jak: A, E i C.

Dostępne opakowania: 500g

Uwaga!

Mille Sapori Plus IF&B zmienił godzinę otwarcia.
Sprawdź zaktualizowany harmonogram w dziale kontakt