Mąka rimacinata Divella

Mąka o charakterystycznym żółtym kolorze typowym dla ziarna pszenicy, a strukturze bardziej przypominającej drobne ziarna
“manny”, a niżeli mąkę. Pszenicę durum przypominającą kaszkę mannę otrzymuje się przez mielenie najlepszej jakości pszenicy durum co sprawia, że jest szczególnie odpowiednim produktem do wytwarzania wyśmienitego pieczywa zarówno w warunkach
domowych, jak i w produkcji przemysłowej. Rimacinata jest używana przeważnie do produkcji: fettuccine, spaghetti alla chitarra, lasagne, gnocchi, cannelloni itd. W zależności od upodobań opcjonalnie dodaje się również do niej jaja. Na koniec należy podkreślić, jak duża zawartość karotenoidów kryje się w tej wyjątkowej mące, która nadaje produktowi charakterystycznej, bursztynowej barwy
i jest wyraźnie lepszą od innych produktów z pszenicy w wyniku zwiększonego stężenia karotenoidów zawartych zarówno
w na zewnętrznej, jak i wewnętrznej części ziarna .

Dostępne opakowania: 1kg/5kg/25

Uwaga!

Mille Sapori Plus IF&B zmienił godzinę otwarcia.
Sprawdź zaktualizowany harmonogram w dziale kontakt