Liść laurowy Italdroghe (opakowanie cateringowe)

Liście laurowe są znane od dawna jako przyprawa kuchenna. Stosuje się je dla wzbogacenia smaku potrawy, ale też, jak wspomniano powyżej, liście pomagają w wielu problemach zdrowotnych. Ich charakterystyczny gorzkawy i ostry smak nadaje potrawie ciekawej, lekko korzennej nuty. Ale należy używać ich raczej w małych ilościach i po ugotowaniu usunąć z potrawy. Pozostawiony liść np. w zupie czyni ją gorzkawą i niezbyt smaczną. Liść laurowy dodajemy przede wszystkim do zup, takich jak: fasolowa, grochowa, kapuśniak, żurek, flaki, krupnik. Używamy do peklowania wszelkich mięs, marynowania grzybów, warzyw, ryb. Dodajemy do bigosu, sosów, gulaszy,
pieczeni z: wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny. Sproszkowane liście wawrzynu wchodzą w skład znanej przyprawy francuskiej
“bouquet garni” i hinduskiej “garam masala”. Uwaga! W dużych ilościach wawrzyn ma właściwości toksyczne, a dym z liści działa
lekko halucynogennie.

Dostępne opakowania: 1kg

Uwaga!

Mille Sapori Plus IF&B zmienił godzinę otwarcia.
Sprawdź zaktualizowany harmonogram w dziale kontakt