Fusilli razowe Divella

Rodzina makaronów fusilli charakteryzuje się krótkim, prostym krojem, spiralnym kształtem. W czasach starożytnych fusilli były produkowane ręcznie według tradycyjnej metody przekazywanej z matki na córkę. Były skręcane szybkim, zdecydowanym gestem
za pomocą pary doświadczonych rąk. W ten właśnie sposób ukształtowała się historia jednego z najpopularniejszych kształtów makaronu – świderków. Są one szczególnie smaczne przygotowane z sosem neapoletańskim lub ricottą.
Niskokaloryczny i pełnoziarnisty makaron Divella to świetna propozycja dla osób aktywnych, dbających o linię i dobre samopoczucie. Właściwie komponowanie zdrowych posiłków nie jest łatwe. Na szczęście z pomocą przychodzą produkty z kategorii „zdrowa żywność”. Tym razem dostajemy włoskie makarony typu integrale. Divella to wytwarzany z najlepszej pszenicy pełnoziarnisty makaron, zawierający mnóstwo cennego błonnika oraz witamin i soli mineralnych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Dostępny jest w trzech wersjach, dzięki czemu można go wykorzystać zarówno do tradycyjnych dań z sosami, jak i sałatek na bazie makaronu. Mimo nieco odmiennego składu makarony te nadają się do przygotowywania klasycznych past włoskich.

Dostępne opakowania: 500g