Brokuły mrożone różyczki FROZANA

Brokuły jest to warzywo pochodzące z regionu Morza Śródziemnego (Cypr) i początki uprawy sięgają juz czasów starożytnych.
Brokuły znane są przede wszystkim jako zielony kalafior lub kapusta szparagowa, jest bardzo popularny przede wszystkim dzięki ogromnej ilości wartości odżywczych, witamin, soli mineralnych oraz innych składników biologicznie czynnych, co więcej, są do tego bardzo nisko kaloryczne. Znaczy to, że można się nimi objadać do woli.

Długie przechowywanie żywności prowadzi często do obniżenia wartości odżywczych w niej zawartych. Większość owocó
i warzyw, dzięki temu, że zostały zamrożone zaraz po zbiorach, zachowały wysoki poziom zawartości witamin i minerałów. Świeże produkty są często miesiącami przechowywane w magazynach. Naukowcy z Uniwersytetu Sheffielda Hallama twierdzą, że wbrew powszechnemu przekonaniu mrożonki wcale nie są gorsze. Badania naukowe dowodzą, że mrożony groszek podczas gotowania zawiera wyższy poziom beta-karotenu niż jego świeży odpowiednik. Ten drugi podczas 7-dniowego przechowywania traci aż 77% witaminy C. Charlotte Harden, naukowiec, przeprowadziła badania wśród 37 odmian produktów i nie znalazła żadnych znaczących
różnic w zawartości wartości odżywczych między świeżymi a mrożonymi produktami. Według specjalistów, mrożonki dzięki zorganizowanym i szybkim zbiorom są często o wiele zdrowsze od owoców i warzyw, które przechodzą długą drogę: od magazynów przez hurtowników i detalistów aż do klienta.

Dostępne opakowania: 2,5kg

Uwaga!

Mille Sapori Plus IF&B zmienił godzinę otwarcia.
Sprawdź zaktualizowany harmonogram w dziale kontakt